szkolenie
Monoporcje, kompozycje tortów

Celem usługi jest zapoznanie uczestników z koncepcją monoporcyjnego gotowania i podawania potraw, nauka różnych technik związanych z przygotowywaniem monoporcji oraz rozwijanie umiejętności kreatywnego i efektywnego przygotowywania potraw w jednorazowych porcjach, a także rozwijanie umiejętności tworzenia harmonijnych i estetycznych kompozycji tortów oraz kształtowanie zdolności kreatywnego projektowania i personalizowania tortów.

czego się nauczysz
Poznaj program szkolenia

Moduł 1: Tworzenie receptur i wyliczanie food cost’ów.

Moduł 2: Tworzenie projektów dekoracji cukierniczych.

Moduł 3: Spody i korpusy z czekolady.

Moduł 4: Glazury.

Moduł 5: Dobór dekoracji i dodatków.

Moduł 6: Składanie monoporcji.

Moduł 7: Glazurowanie i dekorowanie.

Moduł 8: Wyrób produktów do dekoracji.

Liczba godzin
24 godziny dydaktyczne
Forma szkolenia
Stacjonarna
Metody pracy
Teoria+praktyka