Celem usługi jest zapoznanie uczestników z koncepcją monoporcyjnego gotowania i podawania potraw, nauka różnych technik związanych z przygotowywaniem monoporcji oraz rozwijanie umiejętności kreatywnego i efektywnego przygotowywania potraw w jednorazowych porcjach, a także rozwijanie umiejętności tworzenia harmonijnych i estetycznych kompozycji tortów oraz kształtowanie zdolności kreatywnego projektowania i personalizowania tortów.
szkolenie
Monoporcje, kompozycje tortów
czego się nauczysz
Poznaj program szkolenia
Moduł 1: Tworzenie receptur i wyliczanie food cost’ów.
Moduł 2: Tworzenie projektów dekoracji cukierniczych.
Moduł 3: Spody i korpusy z czekolady.
Moduł 4: Glazury.
Moduł 5: Dobór dekoracji i dodatków.
Moduł 6: Składanie monoporcji.
Moduł 7: Glazurowanie i dekorowanie.
Moduł 8: Wyrób produktów do dekoracji.